Beebiblogi: Kas see ongi nüüd kõige raskem aeg lapse kasvatamise juures?

IMG_1200

Laupäevane “rõõmurull” 

Glen jäi just oma esimesse uinakusse, kell on 9.40 hommikul ja mul on juba selline tunne, et täna tuleb päris sinine laupäev. Ma võiksin praegu tegeleda ükskõik mille muuga, alustades seente punastamisest ja lõpetades hullumeelse hunniku triikimata pesuga aga ma tahan praegu blogida, kurta, saada nõu ja lohutust.

Paar päeva on vaevu möödas sellest, kui kirjutasin oma rasketest aegadest iseendaga, sest kogu see kehakaalu teema ei ole lasknud mul viimastel kuudel üldse emadust nautida. Tundub, et elu paneb mind praegu natuke proovile ja just nüüd saatis keegi kõikvõimas Glenile esimese hamba.

Ma kekkasin päris pikka aega, et minu poja on ikka üldiselt päris rahulik laps, ei jonni asjata, kärus on nagu vanarahu ise, sööb kenasti, magab hästi jne. Ma ei tea kas keegi vahetas mu lapse välja aga sellest vanast beebikesest pole enam eriti palju järgi.

Alustades unedega, siis alles paar päeva tagas tegi Glen meile üllatusi väga pikkade unedega ja uinud juba kell 20 õhtul, varasema 23 asemel. Sain siin hiljuti alles magada kena 7 tundi jutti ja Glen ise pani 9 tundi järjest söömata. Lihtsalt ühe päevaga muutus laps totaalselt. Minu viimased ööd on olnud praktiliselt sellised: pikali, püsti, laps voodisse, pikali, laps rinnale rinnale, püsti, pikali, püsti, aitan lapse kõhult küljele ja panen luti suhu, pikali, magan, püsti, laps meie vahele, saan käega näkku, magan voodist väljas põhimõtteliselt, püsti, laps oma voodisse, pikali, püsti, laps rinnale jne. Ma olen vist tuhat korda juba kirjutanud, et juba algusest peale oli magamatus üks kõige raskemaid asju emaks saamise juures ja see ei parane ajaga. Juba kaks halva unega ööd on mulle väga kurnavad ja mul on raske olla normaalne inimene. Täna on G puhkepäev ja ta magab ennast välja. Igatahes kavatsen mina homme ennast välja puhata ja laps on issiga.

Söömine on nüüd meil üks päris paras katsumus. Varasemalt polnud hommikuse pudruga meil isegi mitte küsimustki, et kas ta ikka sööb. Alati sõi hea meelega. Täna hommikul näiteks võttis ta vist ainult 4-5 lusikat putru. Püreega on nii, et seda sai ta veel viimati üleeile, kui ma teda kukkliga meelitasin ja panin siis hoopis lusikaga püreed suhu ja nii petsin talle ühe kausitäie sisse. Eile see enam ei toiminud. Õnneks olen talle saanud siiski putru anda õhtuti, et ta päris piima peal ei ole meil ainult. Aga piima andmine on meil ka selline päris korralik nipitamine. Harva kui ma ta lihtsalt sülle saan ja ta ilma maadluseta jooma hakkab. Küll ma nipitan patjade otsas, küll vankris pudeliga, küll voodis külili rinda, küll elutoa diivanil, et saaks vaadata ringi. Eile ma tundsin seda hammast ka esmakordselt enda nibus. OI, KUI VALUS!

Kärutamine on meil nüüd selline, et näiteks täna hommikul tulin ma koeraga jalutamast ühe korralikult joriseva beebaga. Kärus magamine on nüüd päris hämmastav juhus üleüldse. Kui ta ka magama jääb siis seisvas kärus ärkab ta suhteliselt koheselt üles. Istumiseks sobib praktiliselt ainult täiesti istuv asend, isegi lebo asendis hakkab jorisemine ja pea püsti vinnamine.

Omaette mängimisest võin ma põhimõtteliselt unistada. Pidevalt elatakse minu seljas, lisaks on omandatud uus oskus ja igale poole on vaja ennast püsti ajada. Loomulikult käivad tihti meil kopsud peaga vastu põrandat ja ma käin ja jooksen nii palju kui võimalik tal järgi, et ta ei kukuks. Ja muidugi mööda tuba ringi roomamise juurde käib üks pidev jorin, ila voolab ojadega ja isegi emme süles ei kõlba rahus istuda.

Järgmisel nädalal kavatsen ma Eestist selle kurikuulsa galgeeli tuua ja loodan, et see olukord läheb varsti lihtsamaks. See on alles esimene hammas ja ma juba kurdan. Ilmselt on probleem ka selles, et ma olen harjunud lihtsalt rahuliku lapsega ja kui ühtäkki on mul jorisev ja pidevalt jonniv beebi siis on päris raske harjuda.

Lohutage mind ja öelge, et mõne kuu pärast on lihtsam.

14 thoughts on “Beebiblogi: Kas see ongi nüüd kõige raskem aeg lapse kasvatamise juures?

  1. Ei saa kahjuks lohutada, sest see on alles algus. Minu ülimalt rõõmsameelne laps muutub ka hammaste tuleku ajal täiesti kurjaks ja rahulolematuks. Minu pojal lõikusid esimesed 2 hammast märkamatult, kuid teistega on olnud ikka päris nutune. Laps on 1a1k ja viimane kuu aega on tal lõikunud/lõikumas 4 purihammast… mis tähendab suurt nuttu ja väga unetuid öid. Aitab calgel ja eriti nutustel öödel vaid küünal. Õnneks saab veel rinda ja see on ma arvan päästnud kõige hullemast 😃 Sulle soovitan anda mehele last võimalikult palju, et saaksid puhata. Minul päästab päeva juba tund aega, kui saan oma asjadega tegeleda.

    Like

  2. See on alles algus paraku! Eluõied noh 😉
    Mul aasta ja kahe kuune kutt, alles nüüd hakkas normaalselt sööma! Enne trikitasin ja sain talle max 5 ampsu midagigi päeva jooksul suhu! Muidu oli ainult rinnapiim. Kõik muutus päevapealt!
    Samamoodi hammastega, siiamaani ila voolab ojadena kui tuleb, joriseb rohkem ja miski ei sobi.
    Kärus ei maga juba mitu kuud ja üldse ei olnud kärusõber eriti. Kukkumistega harjub, üsna ruttu saavad nad tasakaalu selgeks ja kukkumisi väheneb. Ega eriti midagi teha ei saagi, 247 turvata ju ei jõua. See sekundite mäng. Eks nad nii õpivad ka ohtu tunnetama! Magada pole ma siiamaani saanud KORDAGI järjest rohkem kui 3-4h 😉
    Jõudu ja jaksu!

    Like

  3. Minu beebi on 6 kuune. Tal on tänaseks 7 hammast, millest viimased 5 tulid korraga. Nüüdseks on lõikunud ja siravad kaunilt vastu.
    Unedega olin hädas juba mõni kuu tagasi.
    Kui oma sõbrannale kurtsin, ütles ta mulle lause, mida iga päev meelde tuletan. See on nii:”Muutused on pidevad ja järsud. Just harjud millegagi, kui kõmm! jälle teisiti. Ja Sa pead ümber häälestuma”
    Ja see ongi nii!
    Mõistan Sind täielikult. Mure söömise, uinakute, öise tralliga on kurnav. Kuid ka lapsele on hammaste tulek suur muutus, kes teab, mis tema peakeses toimub. Minu beebi tahtis hammaste tuleku ajal vast 6 korda rinda öösiti..olin pidevalt üleval. Noh, olen siiani, hambad pole ju veel kõik suus. Aga lõikuma õnneks veel ei hakka järgmist.

    Õige on see, et maga homme rohkem! Beebi las olla isaga ja Sina puhka!

    Oskan vaid öelda, et esimene eluaasta on suur kasvamise ja muutuste aeg. Ja reegel on ju ka see, et kui on raske, siis raudselt tuleb ka lihtsamaid aegu.

    Mulle tundub, et Sa oledki natuke nigelas seisus-mured kehakaalu pärast ja muutused beebiga justkui väsitavad Sind. Püüa puhata, oled ju selle välja teeninud! Selge peaga ei tundu kõik nii nagu väsinuna!

    Seda ma ei oska öelda, et lihtsamaks läheb, olen Sinust mõned kuud tagapool :). Aga rõõmu tuleb kindlasti suurtes kogustes!!!! Teil on beebiga ilmselt mõlemal tavalisest keerulisem, see läheb üle!!

    Puhka!:)

    Like

  4. Need hambad ei anna rahu umbes enne teist eluaastat, selleks ajaks peaksid lapsel juba kõik hambad suus olema. Kõige hullem on see, et väga kaua enne lõikumist teevad juba hambad valu. Kui tuli üks alumine? tuleb kohe järgi ka teine. Siis mõneks ajaks saadki tubli lapse tagasi ja siis on veel 18 hammast oodata! 😀
    Söömisega on nii, et kui ei söö siis ei söö. Nälga ta ennast mitte mingil juhul ei jäta. Kui ei söö hetkel siis proovi tunni pärast uuesti, mitte ära käi koguaeg lusikaga järel. Kindlasti proovi olla tugev ja ära anna ainult magusaid asju, mõeldes et vähemalt sööb midagi. EI, sellega teed endale karuteene.
    Muidugi kõikidel teistel on hea targutada aga kahjuks pead ikkagi sina leidma viisi, mis su last rahustab ja kuidas tal hea olla oleks. Äkki ta soovib külma kurki, õuna lutsutada?
    Pea vastu 🙂

    Like

    • Keegi just ütles mulle, et kui üks alumine siis tuleb teine ka kohe järgi. Aga muidu me ei anna jah ainult magusat. Olen avastanud, et tal on tohutu tahtmine ISE süüa. Tänasest hakkame proovima siis liha ka anda näputoiduna. Kurki ja tomatid paneb ta küll hea meelega 🙂

      Like

  5. Võid Kamistad geeli ka proovida, meil aitab see palju paremini kui Galgel.
    Nüüd kui ülemised hambad tulema hakkasid paar päeva tagasi, siis ööd on meil samasugused-lutt suhu, lutt välja, veepudel.. ei sobi, piimapudel.. paar lonksu.. ei taha, lutt suhu.. ei sobi.. keeran poisi teise külje peale ja lutt suhu, vaikus. Lähen vaikselt ise pikali, 2sek ja kõik otsast peale…..
    Ostsin Kamistadi Eestist ja panen peale igat söömist öösel igemetele, saab tunnike-poolteist magada vähemalt, vahest isegi 2h ☺️
    Ja püreed ka enam ei söö, päeva peale 5 ampsukest tuleb vast. Alumiste hammastega oli sama lugu.
    Kui väga hull päev on, siis mõtlen, et see kõik mööduv ja käib emadusega kaasas, seega pea püsti ja oleme tugevad! 🙂

    Like

  6. Lihtsamaks lâheb siis kui ta 18 saab ja âra kolib. See ju tavline beebiaeg, mida kirjeldad. Kui saab 2 siis on jâlle hull, kuskil kâua ei saa, ainult ajad titte taga jne..

    Like

Leave a comment